Några pressröster om Utrotningskampanjen

HPV-vaccinationen är igång, SVT rapporterar från vaccinationsmottagningen på Karolinska Universitetssjukhuset.

Vårdguiden 1177 skriver om “Ny satsning på vaccination mot HPV-virus” inom Stockholms län.

“För att ytterligare påskynda utrotningen av livmoderhalscancer kommer fler kvinnor att snabbare erbjudas HPV-vaccination tillsammans med ett kit för HPV självprovtagning, vid Karolinska universitetssjukhuset, säger Lena Sharp på Region Stockholm.

Mitti berättar om det unika projektet som ska utrota livmoderhalscancer. “Om fem år kan antalet fall av livmoderhalscancer vara nere på noll i Region Stockholm”, hoppas Joakim Dillner, professor i infektionsepidemiologi.

Barnmorskan.se berättar barnmorskan Malin Vikström om kampanjen och att barnmorskor på barnmorskemottagning ska ge HPV-vaccin.